Welkom

Denkt u wel eens over na hoe onze gemeente er over een aantal jaren uit ziet? Wij wel. Omdat het een verplichting is in de Omgevingswet die op 1 januari 2024 is ingegaan. Maar vooral ook omdat we het zelf belangrijk vinden. In 2040 willen we dat De Ronde Venen een plek is waar iedereen nog steeds met plezier woont, werkt en recreëert. Om dit voor elkaar te krijgen moeten we als gemeente nu al belangrijke keuzes maken. Dat doen wij graag samen met u! Hoe we dat aanpakken leggen we op deze website uit.

De gemiddelde leeftijd in onze dorpen gaat in de komende jaren een stuk omhoog. Hoe richten we zorg en huisvesting hierop in? Hoe houden we de gemeente aantrekkelijk voor jongeren, met genoeg huizen, banen en voorzieningen? En wat gaan we doen om tegen die tijd onze eigen energie op te wekken?


Samen nadenken over de toekomst

Deze vragen – en meer – gaan we in de komende tijd beantwoorden. Dit doen we in 4 stappen, van Verdiepen via Koers bepalen naar Ontwikkeling Omgevingsvisie naar het vaststellen van de Omgevingsvisie. Daarbij betrekken wij inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en andere overheden. We gaan op allerlei manieren met u in gesprek om te horen wat u belangrijk vindt. We komen naar u toe op straat, nodigen u uit om de digitale peiling in te vullen en organiseren bijeenkomsten waar we van gedachten kunnen wisselen. 

Toekomstderondevenen.nl als informatiebron en ontmoetingsplaats

Via deze website en onze digitale nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de voortgang en nodigen we u uit om mee te denken. Ook geven we achtergrondinformatie die van belang kan zijn om uw mening over bepaalde onderwerpen te vormen. Zo hebben we een aantal deskundigen uitgenodigd om ons vanuit hun expertise rond te leiden door de gemeente. Dat kunt u zien in korte video's over de vitaliteit van onze dorpen, ons landschap en verkeer en mobiliteit. 

We hebben een overzicht gemaakt van alle vraagstukken en uitdagingen waarmee we in De Ronde Venen te maken hebben: het Ruimtelijk Perspectief. De informatie die we in de eerste fase van het project hebben verzameld vindt u terug in het Raamwerk De Ronde Venen. Raamwerk De Ronde Venen 2040

Denkt en doet u met ons mee?


 

 

 

Cookie-instellingen