Gemeente De Ronde Venen peilt ruimtebehoefte ondernemers, eerste resultaten bekend

Andra Vlaardingerbroek July 08, 2019
154 keer bekeken 0 comments

De gemeente heeft in de maanden april en mei onderzoek gedaan naar de ruimtebehoefte van bedrijven in de gemeente. De eerste resultaten zijn op woensdag 26 juni in een ontbijtsessie aan ondernemers gepresenteerd.

De gemeente heeft in de maanden april en mei onderzoek gedaan naar de ruimtebehoefte van bedrijven in de gemeente. Actueel inzicht in de wensen en eisen van ondernemers is nodig om te kunnen werken aan een goed vestigingsklimaat en passende locaties. Bedrijventerrein Mijdrecht zorgt voor circa een derde van de totale werkgelegenheid in de gemeente.

De eerste resultaten zijn op woensdag 26 juni in een ontbijtsessie aan ondernemers gepresenteerd. De meeste gebruikers en doelgroepen kunnen goed ondernemen op Bedrijventerrein Mijdrecht. Ondernemers geven het bedrijventerrein als vestigingslocatie een 7,3. Aandachtspunt is het zuidelijke deel van het bedrijventerrein en de westflank. Hier zijn investeringen gewenst. De leegstand is met 2,5 % onder een gezond ‘frictieniveau’.

We kunnen nu al concluderen dat ondernemers een ruimtebehoefte hebben. Op welke manier we hierin kunnen voorzien gaan we onderzoeken in de Omgevingsvisie Bedrijventerrein Mijdrecht. De definitieve resultaten van het ruimtebehoefte onderzoek verwachten we in augustus. We houden u op de hoogte via deze website.

Images

0  Comments

Cookie settings